Creșterea performanței unei companii ca urmare a investițiilor în tehnologii avansate trebuie susținută și de dezvoltarea continuă a competențelor digitale ale angajaților. Pentru a accelera tranziția către cloud și transformare digitală, companiile au nevoie să investească în oameni care pot sprijini implementarea noilor tehnologii, fie prin facilitarea accesului la programe de skilling și reskilling, fie prin susținerea unui proces continuu de învățare.

Microsoft contribuie activ la îmbunătățirea competențelor digitale în rândul populației, fie că vorbim de elevi, studenți, profesori sau angajați din sectoarele public și privat, prin inițiative și proiecte care vizează construirea abilităților necesare accelerării digitalizării.

Control N (CTRL+N) – Un viitor mai bun – proiect educațional susținut de Microsoft pentru construirea unei cariere de succes în IT

Programul CTRL+N – Un viitor mai bun, lansat de Bittnet Training și susținut de Microsoft, oferă tinerilor aflați la începutul carierei, dar și celor interesați de o reconversie profesională oportunitatea de a învăța noi competențe digitale, care să le asigure job-ul dorit pe o piață a muncii în continuă schimbare.

Proiectul reprezintă, totodată, un sprijin oferit companiilor aflate în căutarea candidaților potriviți pentru poziții în domenii precum Software, Hardware, Data, Cloud, Security, Project Management sau Design.

Există o nevoie acută de competențe pe o piață a muncii care cere performanță și concurență. CTRL+N joacă un rol foarte important ca program de reconversie profesională, deoarece sprijină, pe de o parte, angajatorul în a descoperi forță de muncă de calitate, adaptată cerințelor pieței actuale, iar pe de altă parte angajatul, care se bucură de acces la cursuri de programare și de soft skills ce îi garantează un loc de muncă, în majoritatea cazurilor”, declară Radu Giju, Managing Director The Access Group Global Operations Center Romania.

The Access Group, una dintre cele mai importante companii din domeniul software, se numără printre organizațiile care au oferit absolvenților cursurilor CTRL+N șansa unui nou început.

Programul CTRL+N a ajutat-o pe Denisa, licențiată în bioinginerie, să obțină primul job în IT

Denisa Vizitiu a descoperit că este interesată de programare în timp ce studia bioingineria și ingineria biomedicală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

A fost natural ca atunci când mi-a apărut această oportunitate să o accept și să vreau să învăț mai multe. Faptul că am primit o bursă pentru acest curs din cadrul CTRL+N m-a motivat foarte mult. Mi-a plăcut că am avut libertatea să urmez cursul în ritmul meu și nu am fost presată de vreun orar. Mi s-a părut foarte ușor de asimilat noile cunoștințe, deoarece fiecare curs este împărțit într-o parte teoretică, urmată de una practică care ajută la sedimentarea informațiilor primite. De asemenea, sesiunile cu trainerul au fost foarte utile deoarece, pe lângă întrebările pregătite de mine, aflam răspunsuri și la întrebări pe care poate nu m-am gândit să le pun.“, a declarat Denisa Vizitiu.

Grație cunoștințelor dobândite urmând programul CTRL+N, Denisa a fost angajată pe poziția de Technical Support Engineer, în cadrul departamentului IT din cadrul companiei The Access Group.

Încă nu absolvisem cursul, dar m-am gândit că ar fi o idee bună să îl includ în CV. Așa a și fost! În prezent, rolul meu este de Technical Support Engineer. Inițial, am fost angajată pe o poziție de suport de tip Entry Level, dar, cu ajutorul cunoștințelor acumulate în cadrul cursului, am reușit să avansez la următorul nivel într-un timp mai scurt. Cursul te învață să fii technical minded, să fii orientat spre a rezolva problemele și mai ales spre a căuta soluții eficiente. Îmi place ceea ce fac și îmi doresc să ajung și mai departe în echipa de Development.“, a mai mărturisit Denisa Vizitiu.

Creșterea compentențelor digitale și proiectele de reskilling, printre prioritățile Microsoft

Creșterea competențelor digitale reprezintă fundamentul viziunii Microsoft privind transformarea României într-un centru digital regional. De aceea, compania colaborează cu diverse asociații de business (ANIS, AmCham), ONG-uri (EOS, Junior Achievement Romania), instituții academice de top, dar și cu guvernul român pentru a oferi programe de calificare, recalificare și perfecționare, care vor contribui la reducerea decalajul de competențe digitale pe care România îl are la nivelul populației.

În cadrul programului CTRL+N, participanții au acces la numeroase cursuri susținute și de traineri Microsoft, dedicate atât celor care nu au experiență, dar și celor care vor să-și dezvolte abilitățile în domeniu pentru a avea mai multe șanse într-o piață a muncii unde competențele digitale reprezintă un must.

Pentru a putea valorifica pe deplin oportunitățile și avantajele pe care tehnologia le aduce, este necesar să înlăturăm deficitul de competențe în domeniul digital. În cadrul Microsoft considerăm învățarea ca fiind un process continuu, astfel că investim în proiectele care ajută oamenii să obțină cunoștințele de care au nevoie pentru a se pregăti pentru viitor. Digital Future Index, o cercetare desfășurată în 16 țări din Europa, inclusiv România, indică faptul că abilitățile digitale sunt strâns corelate cu rezultatele economice și societale, incluzând capacitatea de a inova, productivitatea, dar și nivelul salariului mediu. Prin parteneriatul nostru cu Bittnet, ne dorim să sprijinim forța de muncă în a se adapta și a rămâne competitivă într-o economie aflată în continuă schimbare. Programul CTRL+N își propune să faciliteze accesul a 25.000 de români la cursuri de recalificare profesională, până în 2025, iar Microsoft va continua să susțină astfel de inițiative“, declară Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni în cadrul Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Gartner estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an 39% dintre cei care lucreaza in domeniul cunoasterii la nivel global vor lucra in mod hibrid
Next post Consumatorii si bancile se impaca in doar 25 de zile, de doua ori mai repede decat in 2020 | Peste 90.000 Euro stersi din datoria unui consumator