București, 15 octombrie 2021 – Antreprenorul român Mădălin Tomescu a lansat Kuziini, singurul concept-store de bucătării pe comandă, operațional 100% digital, în urma unei investiții nete de aproximativ 1.000.000 lei. Fondatorul Kuziini are o experiență de business de peste 20 de ani în industria mobilei, unde a dezvoltat mai multe afaceri pe segmentul de producție de mobilier rezidențial și comercial, destinat hotelurilor, magazinelor, sediilor de companii și  universităților.

MădălinTomescu_Kuziini_5

Concept store-ul Kuziini funcționează fără staff, iar accesul clienților se face prin intermediul unui sistem de face recognition instalat la intrare. În acest fel, clienții, fie că sunt arhitecți sau utilizatori finali, au acces în showroom 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

În interior, cu ajutorul a mai multe stații de lucru, clienții se conectează la o platformă unde își pot configura bucătăria în cele mai mici detalii, iar costul acesteia va fi generat automat. Pentru orice întrebare, utilizatorul trebuie doar să apese un buton, și va fi conectat pe live chat cu un arhitect din call-center-ul Kuziini, care îl va ajuta în procesul de proiectare a bucătăriei.

MădălinTomescu_Kuziini_1

În showroom există un scanner care măsoară înălțimea utilizatorului final, pentru ca bucătăria să fie proiectată în așa fel încât corpurile să fie ușor de accesat de către beneficiar. De asemenea, Kuziini pune la dispoziția clienților un alt scanner performant, care odată plasat în centrul bucătăriei din locuința clientului, scanează toate detaliile legate de încăpere (inclusiv dacă pereții sunt drepți sau nu), astfel nu mai sunt necesare alte măsurători pentru proiectarea bucătăriei.

MădălinTomescu_Kuziini_2

”Noutatea absolută este Qsimo, un sistem de operare și asistență clienți: este suficient să atingi un obiect din showroom și vei primi prin intermediul sistemului informații audio sau video despre acesta. Acest sistem interactiv, împreună cu toate celelalte detalii tehnologice din modelul nostru de business, au rolul de a reduce semnificativ timpul pe care un client îl alocă pentru proiectarea bucătăriei pe care o dorește. Știm cu toții că pentru clienții români bucătăria este cel mai important spațiu din casă, iar noi ne dorim o experiență de achiziție cât mai simplă”, declară Mădălin Tomescu, fondator Kuziini, care estimează o cifră de afaceri de un milion de euro pentru primul an de funcționare.

Bugetul mediu pe care românii îl alocă pentru achiziția unei bucătării premium poate ajunge și la 10.000 de euro, iar livrarea se face în maximum 25 de zile lucrătoare (față de durata medie de 60-90 zile), indiferent de complexitatea bucătăriei. Pe baza unei aplicații, clientul primește constant informații referitoare la statusul comenzii, exact ca în cazul comenzilor online. Bucătăria vine cu toate decupajele gata făcute (inclusiv cele pentru electrocasnice), astfel încât montajul durează durează circa 3 ore (față de durata medie de 8-10 ore).

Kuziini dispune de două unități de producție complexe în România și Bulgaria, dotate cu tehnologie modernă și linii automatizate. Odată ce clientul comandă o bucătărie, el este conectat în timp real cu fabrica și vede toate etapele procesului de producție.

”Tehnologia și inovația vor aduce schimbări semnificative în următorii ani în industria locală de mobilier, așa cum se întâmplă deja în alte țări. Pasul către automatizare influențează decisiv evoluția oricărei afaceri și conferă avantaje majore antreprenorilor care au curajul de a face lucrurile diferit. Există deja în străinătate multe exemple de concepte complet automatizate în industria de retail, ce au fost foarte rapid adoptate de clienți. Pe segmentul de retail FMCG au apărut și în România magazine fără angajați, deschise de retaileri foarte mari. Acesta este viitorul”, declară Mădălin Tomescu, fondator Kuziini.

Concept-store-ul inaugurat pe 14 octombrie în zona Unirii (Bd. Uniri 63) din București este primul dintr-un lanț pe care Mădălin Tomescu dorește să îl dezvolte în toată țara, anul viitor urmând să fie deschise alte trei locații în Cluj, Timișoara și Iași. De asemenea, antreprenorul intenționează să dezvolte și un sistem de franciză în următorii ani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Mai mult de 1,3 milioane de români au făcut upgrade la aplicația My HUAWEI
Next post IBM va îmbunătăți competențele a 30 de milioane de oameni la nivel global până în 2030