Daca ai terminat de amenajat casa sau poate chiar biroul mult visat, iar toate elementele, plecand de la draperii, mobilier si pana la decoratiuni, din locuinta sau din spatiul pe care il detii se combina brio, a venit randul sa te ocupi si de covoare. O sarcina dificila avand in vedere cat de multe optiuni avem la dispozitie.

In prezent pe piata gasim o gama variata de covoare in diferite forme si culori, astfel ca decizia noastra in ceea ce priveste achizitionarea covoarelor perfecte pentru locuinta noastra se dovedeste a fi destul de complicate. Daca in trecut covoarele erau folosite pentru a creste temperatura din interiorul locuintelor, astazi ele s-au transformat din simple obiecte … utile de altfel, in adevarate opere de arta care pot schimba in totalitate aspectul incaperii.

Indiferent ca ai nevoie de niste covorase de interior sau de cateva covorase de exterior, trebuie sa stii ca poti jongla cu atat cu dimensiunea, forma, culorile lui, cat si cu modul in care alegi il pozitionezi (mai ales interior) pentru a schimba aspectul intregii incaperi, ajutand si la cresterea nivelului de confort.

Daca ai nevoie de un covor pentru living de mici dimensiuni este indicat sa achizitionezi un covor suficient de mare, astfel incat sa poata acoperi fie intreaga suprafata a camerei, sau cel putin picioarele din fata ale obiectelor de mobilier din incapere. Dar daca ai o sufragerie spatioasa, de dimensiuni mai mari, poti achizitiona un covor de mai mici dimensiuni pe care sa il pozitionezi in centrul camerei.

Daca doresti sa achizitionezi un covor pentru bucatarie, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita materialul din care acesta este realizat, mai ales daca in bucataria ta se gateste intens, iar la masa sunt prezenti si copii.  Cu cat materialul se curata mai usor, cu atat sarcinile tale se vor diminua. Iti recomandam sa alegi un covor cu fire cat mai scurte, de preferat si in culori inchise, tot din acelasi principiu.

Achizitia covorului din dormitor poate fi o decizie dificila, pentru ca acesta trebuie sa te imbie la somn, sa fie confortabil si bineinteles sa fie si rezistent. Mai mult decat atat, atunci cand iei decizia finala nu uita sa iei in calcul toate obiectele de mobilier din aceasta incapere si sa masori cu atentie spatiul disponibil. De preferat ar fi ca lungimea covorului sa fie mai mare decat lungimea patului, iar latimea lui sa fie mai mare decat lungimea patului, dar si a celorlalte obiecte de mobilier din camera.

Speram ca sfaturile sa te ajute si iei cele mai bune decizii pentru locuinta ta. Iar pentru ca suntem inca in pandemie, nu uita si de dezinfectie, care ar trebui sa inceapa inca de la intrarea in locuinta… pentru a nu risca si a duce virusii, dar si alte bacterii si microbi in interior. Astfel ca poti opta pentru niste covorase dezinfectante care sa te ajute sa duci aceasta sarcina la bun sfarsit si sa ofere protectie pentru toti locuitorii casei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Samsung Galaxy S20 FE: toate funcțiile preferate de fani la un preț accesibil
Next post Huawei dezvăluie HUAWEI P smart 2021: Mai multe experiențe cu o cameră foto cu rezoluție mare AI Quad și o baterie generoasă de 5000 mAh