Eram copil, cand se vorbea la superlativ despre inteligenta mea si presiunea care se punea pe mintea mea m-a determinat sa procedez eronat. Cand eram intrebata despre ceva anume, chiar daca nu stiam despre ce este vorba, ma chinuiam sa improvizez un raspuns.
M-a costat mult faptul ca nu am inteles ca sunt o fiinta cu limite si decat sa dau un raspuns ca nuca in perete, mai bine spun cinstit:
-Imi pare rau, dar nu stiu! Dati-mi timp, studiez problema si va raspund!
Nici despre bitcoin nu am stiut de la inceput ce inseamna, la ce se foloseste, pana cand am avut o discutie cu cumnatul meu, unul dintre cei mai buni specialist It ai momentului, cel care mi-a facut si cardul Revolut si mi-a explicat cat de bine este sa investesc in criptomonede.
Am incredere in el, fiindca este in pas cu tot ce apare nou si se informeaza inainte de a utiliza un serviciu sau a cumpara un produs.
Iata care au fost explicatiile lui despre criptomonede:
-un bun virtual nu se strica, nu dispare, ci il gasesti acolo dupa ani si ani.
Aici ii dau dreptate, fiindca gasesc pe internet articole scrise de mine acum 10 ani si constat cu multa satisfactie evolutia. Am si un blog pe care nici nu mai stiu sa intru, dar se afla acolo, la post, nu l-am pierdut.
Nu pot spune acelasi lucru despre banii care se schimba si se devalorizeaza. Ii gasesti acolo, dar nu ii mai poti folosi. Ei pot servi doar ca document: sa ii arati cuiva peste 10, 20 de ani, cum aratau bancnotele in trecut. Daca nu uitam datele de acces, imi puteam folosi si astazi blogul antic. Acolo am citatele mele si imi place sa vad ca vizitatorii le citesc si astazi, desi eu nu mai pot posta pe el. Blogul meu nu a murit si nu va muri niciodata!
– Cumpara bitcoin pentru a avea putere financiara, fara sa fie vazut si fara sa se stie in posesia cui se afla. Este cumva ca in Contele de Monte Cristo, adica esti bogatul despre care nu se stie de unde vine, cu ce se ocupa.
Sigur, esti genul de om cinstit si nu te intereseaza spalarile de bani, dar esti si discret si nu doresti sa se stie care iti sunt posibilitatile financiare. Este mult mai bine sa procedezi in acest fel.
Pai, daca vrei sa afli de ce, iti povestesc ceva hazliu tot in legatura cu cumnatul meu. Eram in Turcia si abia dobandisem abilitati de negociere. La turci, preturile sunt facultative si daca te faci ca pleci sau arati o suma si spui ca atat mai ai, sa fii sigur ca exista sansa sa cumperi cu banii aceea. La primul magazin, cumnatul meu a facut pe umilul. Se vindeau tricouri din bumbac, de calitate premium si aspectuoase. A spus, dupa cum invatase lectia, ca atat mai are si a aratat o suma modica proprietarului magazinului. S-a ales cu trei tricouri si a fost fericit. La urmatorul magazin, cu incaltaminte din piele, cand a fost intrebat unde lucreaza, i-a iesit porumbelul din gura:
-Lucrez in programare pentru o firma americana de turism.
-Pai, stai asa, domnule! In cazul asta inseamna ca esti bine platit. Ai invatat aici in Turcia sa spui ca ai numai atati bani, nu? Eu nu te cred! Iti fac un pret bun, dar mai pune!
Acum si atunci inteleg de ce nu trebuie sa se stie cu ce te ocupi si cat castigi. Lumea iti vede numai prosperitatea, dar nu stie ca stai 10-12 ore la birou si ca te ridici sa bei un pahar de apa, sa te racoresti putin si sa te dezmortesti. Te intorci a lucru si cand te doare capul, de zici ca iti plesneste.
-toate tind sa se virtualizeze si in curand si tranzactiile de orice tip vor trece din planul real in cel online.
Valoarea bitcoinului va creste la un moment dat, deci economiile pastrare in criptomonede se vor dubla sau tripla. Un exemplu? De urmarit activitatea si modul in care au prosperat bloggerii vechi. Au crezut in publicitatea online, au investit in ea la inceput si acum culeg roadele. Oricat ar fi de buni alti bloggeri care vin din urma, statutul de pionieri ai celor care au luat startul la inceput le ofera un bonus de incredere din partea cititorilor, sponsorilor, firmelor.